Tænk dig om, når du tager dine køkkenknive med ud omkring

12 juni 2021
Anders Lundtang Hansen
Tænk dig om, når du tager dine køkkenknive med ud omkring

Du er nok bekendt med knivloven, der skal være med til at gøre, at man undgår knive i nattelivet med videre.

Men der vil altid være undtagelser, for regler skal ikke være rigide, så man for eksempel er en håndværker, der tager på bar efter arbejde og har sine arbejdsbukser på med en hobbykniv i, så vil man nok mene, at vedkommende ikke har taget den kniv med for at lege med den i byen.

Hvis du så for eksempel er kok, eller du bare værdsætter at lave mad med dine egne knive, så du nøje har udvalgt fra det rette sted, der sælger køkkenknive, så er det nok nogle, du gerne vil have med dig, når du skal ud at lave mad hos andre.

Det kan således være tilfældet som kok, at man skal lave mad andre steder end der, hvor man er ansat normalt til at lave mad, eller man som amatørkok skal ud at bruge sine køkkenknive.

Hvordan tager man så lige sine knive med uden at bryde loven?

Køkkenknivene skal transporteres på en genkendelige måde

For køkkenknive bliver jo desværre også brugt som mordvåben, så hvis du bare har en løs køkkenkniv liggende i din bil, som du bruger til at køre frem og tilbage mellem det sted, hvor du skal lave mad, så vil det se lidt suspekt ud.

Specielt hvis du ikke har noget arbejdstøj på.

Har du så mange forskellige køkkenknive på dig, og de kan bevise, at det er dine egne, og du måske kan vise, hvor du er ansat til at lave mad, så er det nok en anden sag.

Det samme gælder jo, hvis man køber knivene i en butik og tager dem med hjem: Så er det bedst at have dem indpakket og beholde kvitteringen, hvis man nu bliver stoppet.

Og fremover bør man have en holder til at have ens knive i, når man transporterer dem.

Flere nyheder