Kom i gang med rygestop i dag

14 marts 2017
Edris Mir

Har du tidligere prøvet på at stoppe med at ryge, men fejlet?

Der er rigtig mange mennesker, der har prøvet at stoppe med at ryge, men de har desværre fejlet. Det er desværre ikke en nem ting at stoppe med at ryge, men det er faktisk muligt. Hvis du bare har den mindste motivation til at stoppe med at ryge, så er du på rette kurs. Denne artikel har til formål at give dig den bedste hjælp til rygestop, så du får alt hvad der skal til for at opnå et endeligt rygestop.

 

Derfor kan du ikke lade være med at ryge cigaretter

Du tænker sikkert på, hvorfor det er så svært at holde op med at ryge cigaretterne, når man rent faktisk vil. Årsagen til dette er, at det tager meget tid og kræfter, hvis man skal bryde en vane. Din hjerne er jo glad for vaner, fordi den ikke skal bruge ekstra energi, når du gør tingene automatisk uden at tænke på det – og hvis du ikke gør det, så kommer du til at tænke på det. Det kan være, at du på nuværende tidspunkt har en eller anden vane. Prøv at flette dine fingre omvendt eller gøre noget uventet. Kan du ikke mærke, at din hjerne gerne vil have, at du gør noget andet. Den fortæller dig altså, at du gør noget forkert.

Rygning er jo faktisk en vane, derfor bliver du ved med at gøre det. Derfor er det helt naturligt, at det er en svær ting at holde op med at ryge. Man siger normalt, at det tager omkring 21 dage at komme af med en vane, men når der er 4000 forskellige giftstoffer og nikotin i almindelige cigaretter, så er det en sværere opgave end en normal vane.

 

Kom af med rygningen ved at ryge

Du kan faktisk komme af med din rygning ved at ryge. Det lyder for godt til at være sandt, men det er det ikke. Du burde forsøge at skifte til en elektronisk cigaret (e-cigaret), der hjælper mod afhængighed af rygning. Et godt eksempel på sådan en cigaret er den elektroniske cigaret fra det danske Club iSmoke. Cigaretten hjælper hele 80 procent af brugerne til at stoppe med at ryge, enten helt eller delvist. Produktet er registreret alle nødvendige steder (eksempelvis hos sikkerhedsstyrelsen). Grunden til at elektroniske cigaretter anbefales er, at det er nemmere at blive ved med at ryge – det drejer sig om at skifte til noget sundere, der på sigt fjerner trangen.

Flere Nyheder