Her er en art forslag til at lave en router test!

26 oktober 2020
Anders Lundtang Hansen
Her er en art forslag til at lave en router test!

Kender du det med, at du sidder og arbejder enten på kontoret eller derhjemme, og pludselig er dit internet umanerligt sløvt?

Du tror i første omgang, at der er tale om et problem med en given hjemmeside, men som du åbner en ny fane, opdager du, at hele internettet er langsomt, og er du rigtig uheldig, så ryger forbindelsen helt.

Der er aldrig et belejligt tidspunkt til, at nettet skal ryge, specielt ikke når man har gang i noget vigtigt arbejde eller skal lave noget på ens studie.

På arbejdet er det jo ikke rigtig ens problem, men det er irriterende at skulle vente på, at internettet kommer op at virke igen, og indtil da må man lave noget arbejde uden net, og det er sjældent noget, der fungerer til fulde.

Derhjemme kan man lave et hotspot med for eksempel ens egen telefon, men det mest effektive er jo at få nettet op at køre igen.

Her kan man lave en router test af forskellig omfang for at se, om problemer skulle ligge her.

Er problemet ens router?

Ofte sporer man jo problemer tilbage til ens router, som gerne skulle være formidleren af ens internet, men den står måske og blinker og derved tydeligt signalerer, at her er problemet af en eller anden slags.

Måske er den lige røget sig en tur og skal lige genstartes for at virke.

Måske er problemet, at den skal geninstalleres i forbindelse med en opdatering, nyt signal, en ny kode eller lignende.

Det kan da også tænkes, at nogle enheder er for langt væk fra routeren til, at signalet kan nå hen til dem, eller man har glemt at koble den nye enhed op på routerens net.

Eventuelt kan problemet simpelthen være, at man skal have sig en ny router – og ellers må man måske have en tekniker ud for at kigge på den.

Flere Nyheder