Få behandling for et alkoholmisbrug

04 februar 2022
Lotte Hindsberg
alkoholbehandling

advertorial

Har du et misbrug. Det kan være alt fra et alkoholmisbrug til et spille eller sexmisbrug er det muligt at få hjælp. Et misbrug ses på lige fod med alle andre former for sygdomme og en behandling er derfor gratis. Forudsat at du er villig til at oplyse dit cpr-nummer.

Årsagen til at du skal oplyse dit cpr-nummer er, at det er din bopælskommune der skal betale for din behandling og de skal juridisk kunne knytte en betaling til et cpr-nummer. Skulle du af en eller anden årsag ikke ønske, at der er en misbrugsbehandling knyttet til dit cpr-nummer, kan du vælge at forblive anonym, men så skal du selv betale for behandlingen. Du kan få behandling af alkoholmisbrug på et misbrugscenter.

alkoholbehandling

Behandling af alkoholmisbrug

Der er flere måder du kan få hjælp til at blive dit alkoholmisbrug kvit. For nogle er det nok at de får råd og vejledning til at ændre deres vaner. Andre har brug for lidt mere hjælp.

Det er muligt at komme i døgnbehandling, hvilke betyder at man stadig kan gå på arbejdet og det har ikke den store betydning for ens hverdag. Andre har brug for mere hjælp, hvor en reel indlæggelse er nødvendig. Om det ene eller andet er tilfældet vil bero på en individuel handlingsplan.

Ved siden af den fysiske afvænding består en behandling også af en psykisk afvænding. Her vil der blive kigget på årsagerne til misbruget og du vil få hjælp til at få værktøjer til at kunne klare dagligdagen mange udfordringer uden at skulle ty til hjælp i alkohol.

Den sidste form for hjælp er efterværn. Når den egentlige behandling er slut, er det muligt stadig at være tilknyttet behandlingstedet og få hjælp til at forblive ædru efterfølgende. Mange begynder f.eks. at drikke igen, fordi de bliver ensomme eller keder sig.

 

Flere Nyheder