Billige terassebrædder til terassen

22 september 2021
Jens Bomholt
image

Der er nærmest gået folkesport i at bygge nye træterasser hjemme på grunden.

Særligt under coronanedlukningerne har byggeri af træterasser været meget populært og mange steder har det været svært at skaffe nok træ hjem til terrassebrædder, fordi der har været så mange ordrer rundt omkring i alle afkroge af det danske land. 

En træterasse er en nogenlunde simpel konstruktion, som de fleste gør det selv folk kan klare med hjælp fra vejledninger og guides, man kan finde på nettet og på YouTube. 

Mange har indtil nu bygget træterasser i trykimprægneret træ, som er billigt og modstandsdygtigt over for det danske vind og vejr. Det er dog blevet mere og mere populært at bruge andre former for træ til terassen – fx terassebrædder i lærk eller thermo fyr, der er varmebehandlet. 

Terrasse fra de varme lande

Det er ligeledes blevet meget populært at beklæde sin træterasse i mere eksotiske træsorter fra særligt Sydamerika. De eksotiske og såkaldte hårdttræ sorter udmærker sig ved at være meget modstandsdygtige over for vind, regn og sne.

Hårdttræ er som navnet antyder meget hårdt og kan derfor ikke så nemt angribes af både svamp og fugt. 

Det følger selvfølgelig også med, at hårdt træ oftest er dyrere end de mere kendte træsorter, som fx fyr eller lærk. 

Også lærk er modstandsdygtigt, da det har et højt indhold af harpiks og derfor kan modstå visse træsygdomme. 

Det kan være en god ide at hyre en tømrer til at bygge terassen for en, hvis man ikke er så ferm ud i gør det selv opgaver, der indebærer tømrerarbejde. 

Terassebrædderne kan enten monteres og så bare ligge og blive patinerede i vejret – eller man kan behandle træet med olie eller andre produkter, som øger træets glød og levetid, da det forsejler træet og beskytter det effektivt mod vind og vand. 

Flere Nyheder