Afslibning af gulve

27 februar 2021
Maya Hindsberg
Afslibning af gulve

Trænger dit gulv til nyt liv, fordi det er begyndt at se trist og og træt ud? Har det en masse ridser, hakker og slid? Så kan gulvkanonen eller lignende firmaer måske hjælpe dig, uanset om du er i Jylland eller på Sjælland. Med en god gulvafslibning kan du nemlig få dit trægulv til at se ud, som om det var helt nylagt. Med en gulvafslibning får du både slebet gulvet og efterbehandle det. Det betyder også, at du får mulighed for at få et helt nyt look til lejligheden, hvis du vælger at skifte, hvilken efterbehandling du ønsker.

Hvornår skal du slibe dit gulv?

Den mest anvendte løsning, til at give sit gulv nyt liv er at slibe det, da det at høvle det slider meget mere. Du ved, det er tid til at slibe dit gulv, når der er begyndt at komme slid i lakken, hvis det er lakkeret, eller hvis der er begyndt at komme mange synlige ridser og hakker i gulvet. Det sker f.eks. hvis du har en stol, der ridser, en hund med klør, eller et barn, der måske taber ting, som sætter sine spor i trægulvet. Heldigvis er den slags mærker ofte nemme at komme af med, fordi de er rimelig overfladiske.

Hvordan foregår det der gulvafslibning?

Som udgangspunkt vil du skulle fjerne møbler osv. fra rummet, så du, eller dem, der sliber det, kan komme til. Derefter vil der blive foretaget en grovslibning. Det bliver gjort for at fjerne efterbehandlingen fra gulvet og fjerne ujævnheder. Det giver altså gulvet dets ensrettede overflade.

Derefter vil man lave en finslibning, som giver en glattere overflade og et pænere resultat til slut. Derefter er det tid til at vælge, hvilken efterbehandling du ønsker. Det valg vil være meget afhængig af, hvilket udseende du ønsker, hvor slidstærkt det skal være, og hvor meget vedligeholdelse du gider.

Flere Nyheder